PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coica: ”PSD este deschis pentru o alianță cu UDMR”. Ce decizie a mai luat

Președintele Organizației Municipale a PSD Satu Mare, primarul încă în funcție, Dorel Coica, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este deschis unei eventuale alianțe politice cu UDMR în Consiliul Local Satu Mare în vederea formării unei majorități liniștitoare.  Acesta a mai adăugat că așteaptă propunerea din partea celor de la UDMR.

”Dacă fac alianță cu PNL, pot avea o majoritate simplă, dar asta nu-i ajută în cazul hotărârilor unde este nevoie de 16 voturi. Dacă vor să-l coopteze și pe Adrian Ștef să facă echipă, atunci va fi o alianță UDMR-PNL-ALDE și vor avea 16 voturi. Dar în contextul în care unul dintre ei se îmbolnăvește nu mai au 16 voturi. Cea mai bună stabilitate pentru UDMR ar fi o alianță cu PSD. Ar avea o majoritate bună. Nu ne-am exprimat încă în acest sens, deocamdată nu suntem noi câștigătorii, rămâne să vedem dacă vom fi curtați, dacă își dorește cineva o astfel de alianță cu noi. Dar suntem deschiși la o astfel de propunere. Eu am fost tot timpul deschis și față de UDMR, față de unii consilieri UDMR”, a precizat Dorel Coica.

Edilul șef încă în funcție a mai precizat că, în prima fază, va accepta postul de consilier. În cazul în care va observa că lucrurile merg în direcția dorită de el, atunci se va retrage și va lăsa pe altcineva în locul său. Dacă lucrurile iau o altă întorsătură atunci va rămâne în Consiliul Local.

În ceea ce privește consilierii locali propuși de PSD, Dorel Coica a afirmat că nu va fi respectată lista primilor șapte. În Consiliul Local Satu Mare vor intra doar candidații PSD care au adus voturi. Dacă în primi șapte se regăsește un consilier care nu a adus voturi va trebui să plece și să-i facă loc unui candidat mai activ. Liderul PSD a mai precizat că în zilele următoare se va face o analiză a fiecăruia candidat de pe lista de consilier și, în funcție de acest aspect, vor fi luate și deciziile.

Potrivit voturilor, în Consiliul Local Satu Mare, UDMR va avea 10 consilieri, PSD – 7, iar PNL și ALDE câte 3.