PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi Gabor, noul primar al municipiului Satu Mare. Declarații din sediul UDMR

Kereskenyi Gabor este noul primar al municipiului Satu Mare. Numărătoare paralelă a voturilor realizată de UDMR îl desemnează câștigător pe candidatul Uniunii, diferența dintre el și contracandidatul PSD Dorel Coica fiind de peste 5100 de voturi.

Acestă numărătoare nu oferă și rezultatele celorlalți contracandidați, aceștia neintrând în calculele UDMR.

Așadar, Kereskenyi Gabor va prelua frâiele orașului Satu Mare, urmând să renunțe la mandatul său de parlamentar. În sediul de campanie, Kereskenyi Gabor și Pataki Csaba a mulțumit tuturor pentru implicarea în această campanie electorală, cei doi fiind ovaționați de cei prezenți. 

Începem un nou capitol în dezvoltarea municipiului Satu Mare. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor sătmărenilor care au ieșit azi la vot și în special acelor sătmăreni care au votat pentru schimbare. A fost un semnal puternic pe care l-am primit astăzi cu toții, noi politicienii, pentru că sătmărenii au votat pentru un altfel de primar. Cred cu tărie că această campanie s-a terminat. Mâine începe munca și voi fi primarul tuturor. Vreau să mulțumesc colegilor, candidaților la Consiliul Local și Consiliul Județean în frunte cu Pataki Csaba, vreau să mulțumesc șefului meu de campanie, Nagy Szabolcs, vreau să mulțumesc celor 148 de voluntari care m-au ajutat în această campanie și nu în ultimul rând îi mulțumesc soției mele și fiicei mele pentru încurajarea primită în fiecare zi. Astăzi am câștigat nu o funcție ci o mare responsabilitate și încrederea dată de sătmăreni mă obligă. Nu pot să vă promit miracole. Ceea ce vreau să promit este munca și pot să vă promit că o să fiu atent la problemele tuturor sătmărenilor”, a declarat noul primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Am câștigat municipiul Satu Mare. Legat de numărul voturilor obținute pe municipiul Satu Mare, conducem detașat pe listele de consilieri județeni și sunt foarte multe localități și comune unde deși n-am câștigat funcțiile de primar, lista de consilieri județeni a câștigat detașat. Nu intru în pronosticuri cu cîte mandate o să avem în Consiliul Județean, dar ca să putem lucra eficient, așa cum am zis și în campanie, e nevoie de doi oameni, unul la județ și unul la municipiu, pentru ca într-adevăr să terminăm cu copilăriile, cu cine pe cine copiază, cu cine e în față și cine e în spate. Asta a văzut Satu Mare în ultimii patru ani la nivel de grădiniță. Noi o să facem echipă cu noul primar al municipiului. Vreau să mulțumesc tuturor voluntarilor și celor 17.000 de oameni care ne-au ajutat începând de la strângerea semnăturilor, celor 10.000 care ne-au ajutat să desemnăm candidați și tuturor celor care ne-au votat.Noi vom rămâne alături de ei și vom lucra pentru interesele lor în următorii patru ani. Nu ne va fi o povară acești patru ani, o să treacă foarte repede pentru că atunci când omul muncește nu se uită la ceas. Avem o echipă bună atât la nivel de consilieri județeni cât și la primari, care sunt oameni noi, tineri, dinamici și plini de proiecte, nu fișe de proiecte. Fișe de proiecte au avut alții”, a spus președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba.