PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Octavian Petric a renunțat la funcția de consilier județean. Tensiuni în PSD Satu Mare

Deputatul Octavian Petric a renunțat marţi la funcția de consilier județean, alegând să rămână, în continuare, în Parlamentul României până la terminarea mandatului său. Alături de Petric, au mai renunța la Consiliul Județean primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion, precum și omul de afaceri Vasile Pașca, potrivit unor surse din cadrul PSD Satu Mare.

În locul celor trei, în Consiliul Județean din partea PSD Satu Mare vor intra Rodica Maxi, Ioan Pop și Nicolae Avorniciții, potrivit acelorași surse.

Consiliul Județean va avea astăzi, de la ora 11.00, ședința de constituire. Se pare că la această ședință nu vor participa cei trei consilieri care s-au retras.

Aceleași surse din PSD mai spun că, la nivelul Organizației Județene, a fost iniţiat un memoriu, semnat de circa 80% dintre primarii și consilierii locali social democrați din județ, prin care se solicită conducerii centrale o analiză corectă a ceea ce s-a întâmplat în PSD Satu Mare în perioada alegerilor locale.

Primarii și consilierii locali social democrați sunt supărați de faptul că PSD nu va avea nicio funcție de conducere la Consiliul Județean.