PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pataki Csaba, ales președinte al Consiliului Județean. Ionuţ Rus şi Alexandru Panea – vicepreşedinţi (FOTO&VIDEO)

În cadrul ședinței de constituire de astăzi a Consiliului Județean Satu Mare, consilierii județeni au ales și președintele acestei instituții, cel care va conduce timp de patru ani destinele județului, în persoana lui Pataki Csaba, din partea UDMR. De fapt, a fost singurul candidat propus pentru această funcție.

Pataki Csaba a fost ale în unanimitate, primind 32 de voturi din tot atâtea valabil exprimate.

UPDATE: Consilierii Ionuţ Rus şi Alexandru Panea de la PNL au fost aleşi vicepreşedinţi. Ei doi au fost singuri candidaţi pe cele două funcţii, celelalte partide neavând nicio propunere. Astfel, ALDE şi PSD nu s-au chinuit să strice jocurile majorităţii nou create, formată din UDMR-PNL.

Din cele 32 de voturi valabil exprimate pentru Ionuţ Rus, 29 au fost valabile, iar acesta a obţinut 22 de voturi pentru şi şapte împotrivă. Alexandru Panea a obţinut, din cele 31 de voturi valabil exprimate, 24 pentru şi 7 împotrivă.

În şedinţa de astăzi, consilierii au depus jurământul, și au fost aleşi pe comisii. Astfel, noua conducere formată din UDMR-PNL a preluat puterea de la ALDE-PSD, Adrian Ştef devenind simplu consilier judeţean.