PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aurelia Fedorca, noul președinte al PSD Satu Mare

Noul președinte al Organizației Județene a PSD Satu Mare este Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș și președintele organizației orășenești din același oraș. Aurelia Fedorca a fost desemnată în această funcție prin vot în cadrul Conferinței de Alegeri care a avut loc astăzi la Satu Mare. Deși inițial s-a vehiculat că pentru președinția PSD Satu Mare vor mai candida Dorel Coica și Ciprian Ardelean, în cele din urmă, Fedorca a rămas unicul candidat.

Conferinţa de alegeri a avut loc în prezenţa secretarului general al PSD, Marian Neacşu.

Pentru funcţia de preşedinte executiv au fost două candidaturi, cea a lui Cirpian Ardelean şi ca a deputatului Petric. Ciprian Ardelean a câştigat cu 62 de voturi, faţă de deputatul Octavian Petric care a obţinut numai 40 de voturi.

“Am decis să candidez pentru că am dorit ca experienţa mea politică şi administrativă să o aduc şi la organizația judeţeană şi poate să am un rol mai important ca şi până acum. Celălalt motiv a fost faptul că dorim să avem rezultate excepţionale la alegerile din toamnă şi consider eu că este necesar să fie la conducrea partiddului o persoană care nu este implicată emoţional, necandidând la aceste alegeri, ci doar coordonând şi asumându-şi coordonarea. În schimb, spun că eu sunt doar coordonatorul unei echipe, a unei echipe pe care eu o doresc să fie de succes, de aceea le-am mulţumit colegilor dar am transmis de la început că doresc să lucrăm într-o echipă serioasă”, a spus Aurelia Fedorca.

“Eu cred că este un reviriment al organizaţiei judeţene, eu spun că este de bun augur acest exerciţiu democratic pe care noi l-am făcut astăzi, este de natură a alinia organizaţia în spatele preşedintelui care eu zic să o va duce înspre rezultate bune, pot să spun asta doar dacă ne uităm la rezultatele pe care doamna primar le-a avut la Negreşti. Noi vom sta în spatele ei, o vom sprijini şi cred că împreună vom reuşi să convingem şi cetăţenii că suntem echipa cea mai bună pentru Satu Mare”, a decalrat Ciprian Ardelean. 

De asemenea, au mai fost aleşi 15 vicepreşedinţi.