PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Datorii imense la Olimpia. Echipa ar putea-o lua de la zero, din Liga a 4-a

După prima ședință de Comitet Director la Olimpia, s-a constatat că situația este mai dificilă decât s-a preconizat. În loc sa aibă în cont 1.2 milioane de lei, Clubul Olimpia are datorii de 7-800.000 de lei și vreo 200.000 rămași de încasat de la Consiliul Județean din contribuția pe anul 2016. Deci, un minus de 17-18 miliarde de lei vechi (1,7-1,8 milioane), potrivit celor afirmate de reprezentantul suporterilor în Comitetul Director, Ciprian Bretan.

Acesta spune că, în momentul de față, pentru salavarea Olimpiei de la faliment există mai multe variante printre care și retrogradarea în Liga a 4-a.

”Există mai multe variante pe care le văd: 1. Facem obrazul gros și cerșim bani de la consiliu; 2. Ne înscriem în Divizia C și strângem cureaua; 3. Pornim un proiect nou din liga a-4-a bazat pe suporteri sătmăreni, după modelul Poli, împreună cu CJ și CL. Știu ca suna aiurea, dar eu as alege a treia variantă”, spune Ciprian Bretan.

”În momentul de față, să pornești cu datoriile și condițiile de azi în B, tot acolo ajungi. Anul trecut spuneam că e mai onorabilă o retrogradare ieftină. S-a ales varianta salvării scumpe. La ce ne-a folosit? Avem o grămadă de datorii, contracte mari și nicio perspectivă. Dar suntem în B. La momentul acesta, și Baia Mare e în B, și Brașovul, și mulți alți amărâți. Cu ce ne ajuta că suntem în B?”, mai spune reprezentantul suporterilor în Comitetul Director al Olimpiei.