PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Haos în trafic. Sătmărenii cer să se lucreze zi și noapte pe pod

Haosul creat în trafic de lucrările de reabilitare a Podului Decebal, dar și cele de pe Drumul Careiului, i-au debusolat pe sătmărenii care au fost nevoiți să aștepte cu zecile de minute la cozi infernale.

Nemulțumiți de condițiile în care se circulă în Satu Mare, și speriați că lucrările la pod ar putea dura 10 săptămâni, (5 săptămâni pentru fiecare parte de pod) atât prin comentariile lor postate pe Facebook, dar și telefonic, sătmărenii propun să se lucreze și noaptea, nu doar ziua.

Iată câteva dintre propunerile postate de sătmăreni pe rețeaua de socializare:  

Ola Ovidiu: ”În loc sa lucreze noaptea, când traficul e mult mai redus si nu e canicula. Unii dintre soferii care tranziteaza zona respectiva, dupa ce scapa de aglomeratie, incearca sa recupereze timpul pierdut ( pe buna dreptate), conducand agresiv si angajandu-se in depasiri riscante. Cate accidente se pot intampla ? De ce nu se pot evita astfel de situatii ? Daca mor cativa oameni, cine-si asuma asta ? De vina v-or fii soferii imprudenti, care au asta ca meserie si trebuie sa ajunga la o ora anume, intr-un loc anume sau cei care au facut un contract de lucrari , doar asa ” sa terminam cat mai repede sa avem cu ce sa ne laudam ” ? NU. Nu vrem asa ceva !!! Vrem sa se faca dar lucrurile sa fie gandite si executate CU CAP.”

Cristian Ardelean: ”Oare de ce nu lucrează noaptea? E răcoare si nu e așa trafic.”

Noemi Cercel: ”Da sa facă noaptea drumul, cand nu e circulatie.”

Costel: ”Este inadmisibi sa stai cate o ora sa treci podul, dimineata la 7 nu era pic de muncitor pe pod si la 4 o sa mearga acasa ca si directorii si noi fraierii de soferi sa tragem pentru trantorimea lor, sa lucreze si noaptea si uite asa nu vor fi 10 saptamani de santier, ca in ritmul asta ne prinde si mos craciun cu podul neterminat!”

Reinhold Zsolt Benka: ”Trebuie montate semafoare temporare si e rezolvata problema. Si niste agenti sa-i amendeze pe zmeii din orasul nostru care nu au pic respect fata de altii!”

Elisabeta Hodas: ”Sa lasi un oras cu un pod si jumatate… hmmm… cum se poate ca la vecini se fac pontoane de trecere provizoriu…sunt gata in 2 zile …ce bine ar fi ca conducerea orasului sa mai pune si neuronii in functiune.”

Un sătmărean a sunat la redacția PortalSM și a propus ca pe durata lucrărilor de la Podul Decebal cursele Transurban să fie gratuite. Sătmăreanul a mai propus, de asemenea, ca la orele de vârf autobuzele să circule unul după celălalt, nu doar la anumite ore, așa cum este în prezent. Ținându-se cont de situația actuală din trafic, mulți sătmăreni ar alege mijloacele de transport în comun. În felul acesta, și circulația ar fi mult mai decongestionată pentru că multe autoturisme ar rămâne parcate acasă.