PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ionuţ Rus îi chemă înapoi în PNL Satu Mare pe toţi liberalii plecaţi

Noul preşedinte unic al PNL Satu Mare, Ionuţ Rus, le-a transmis tuturor liberalilor plecaţi de-a lungul timpului din partid că sunt aşteptaţi înapoi. El a susţinut astăzi prima conferinţă de presă din noua postură, alături de ceilalţi membri PNL care ocupă funcţii publice, transmiţând un mesaj de unitate, de echipă.

“Vreau să transmit  un mesaj tuturor celor care de-a lungul istoriei Partidului Naţional Liberal cu toate fuziunile care au fost şi vor să se alăture ideii liberale şi de dreapta pentru a implementa politici liberale şi de dreapta în România şi pentru a avea un rezultat foarte bun la alegerile din toamnă: în momentul de faţă, la o zi după numire nu putem să expunem obiectiv limitele şi ţintele care le vom avea pentru toamnă, dar eu repet că absolut orice persoană din judeţul Satu Mare care doreşte să nu se alăture este binevenită. Nu vom încuraja şi nu vom înlătura nicio altă persoană din PNL, chiar pe cei care au plecat îi rog foarte frumos să se întoarcă, să discutăm foarte deschis în aşa fel încât să fim o echipă puternică şi în care cetăţenii judeţului Satu Mare să aibă încredere că idealurile lor vor putea fi duse la capăt. În istoria PNL au plecat persoane sau au făcut un pas în spate sau un pas alături. Eu mă refer la toate persoanele care se alătură ideii liberale şi de dreapta, şi bineînţeles nu au denigrat PNL şi ideile lor”, a spus Ionuţ Rus.

Întrebat dacă mesajul li se adresează şi foştilor lideri ai partidului plecaţi acum la alt partid şi pe care i-a avut contracandidaţi la alegerile locale, Ionuţ Rus nu a dat un răspuns tranşant: “Eu mă refer la liberali, nu ştiu care este poziţia lor, eu cred că nu sunt liberali”.

În cadrul conferinţei a fost prezentat şi noul prim-vicepreşedinte, în persoana primarului comunei Pişcolt, Cosmin Varga. El a spus că rolul noii conduceri este de a pregăti partidul pentru alegerile parlamentare din toamnă.