PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Kereskenyi despre respingerea LIDL: Regret!

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat la finalul şedinţei de astăzi că regretă faptul că nu a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal pentru supermarketul LIDL de pe drumul Careiului şi a precizat că va încerca să discute atât cu investitorul cât şi cu reprezentanţii Bisericii în vederea găsirii unui compromis.

“Eu regret din punct de vedere personal că nu a trecut acest proiect de pe ordinea de zi cu investiţia supermarketului LIDL. Totodată este şi îmbucurător faptul că cei care au condus oraşul patru ani şi-au dat arama pe faţă şi au arătat că de fapt nu sunt dispuşi să încurajeze investitorii care vin în municipiul Satu Mare. Au fost nişte semne de întrebare, în primul rând în ce priveşte sistematizarea intersecţiei Crinul, dar consider că acele probleme s-ar fi putut remedia. Eu voi mai avea o discuţie şi cu reprezentantul investitorului, o să mai încerc să-i conving să revenim în Consiliul Local cu proiectul LIDL, sper că vom putea să cădem de comun acord şi cu Biserica  Ortodoxă. Trebuie să înţeleagă fiecare că dacă o investiţie privat, care se preconizează să fie realizată pe un teren privat, îndeplineşte condiţiile urbanistice şi de legalitate consider că noi nu avem altceva de făcut şi teoretic ar trebui să votăm ca atare. Din păcate aici văd că au fost alte interese, alte abordări şi din păcate rezultatul, dacă nu se schimbă, va rămâne acelaşi, va fi un teren viran în continuare bălării, care nu cred că este interesul bisericii”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Proiectul LIDL a fost respins în şedinţa de astăzi, primind doar 11 voturi, pentur adoptate fiind nevoie de 12. Consilierii UDMR-PNL au votat pentru, în vreme ce consilierii PSD-ALDE s-au abţinut de la vot.

 Nu ar fi exclus ca LIDL să renunţe la magazinul din Satu Mare, reprezentantul concernului afirmând că “România este o ţară mare, avem unde să investim”.