PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Racolare disperată la Draxlmaier. Angajații sunt plătiți dacă aduc angajați noi! (FOTO)

O firmă din municipiul Satu Mare, care are deja mii de angajați, a găsit o formulă inedită pentru a-și găsi alții noi.

Conducerea Draxlmaier a împărțit, zilele acestea, fluturași angajaților prin care li se aducea la cunoștință faptul că pot beneficia de diferite premii dacă-și conving cunoștințele să lucreze aici. Potrivit fluturașului respectiv, un angajat de la Draxlmaier poate câștiga 134 de lei în plus dacă cel pe care l-a adus în fabrică rezistă trei luni, la care se mai adaugă alți 266 de lei dacă mai rezistă alte trei luni. Cu alte cuvinte, ar fi vorba despre un premiu în valoare de 400 de lei dacă cel recomandat rezistă șase luni în fabrică.

Asta în condițiile în care, în urmă cu câteva luni, fabrica a renunțat să le prelungească contractele celor care le aveau încheiate pe o perioadă determinată pe motiv că nu sunt comenzi.

Draxlmaier Satu Mare are nevoie de circa 200 de noi angajați deoarece are în vedere deschiderea unei noi linii de producție pentru autoturismele electrice produsă de un fabricant de renume. Știindu-se condițiile grele în care se lucrează la această fabrică, se pare că sătmărenii nu se înghesuie la ușa unității pentru a se angaja. Acesta este, foarte probabil, și motivul pentru care conducerea fabricii a recurs la acest tertip disperat de a-și racola muncitori. Să vedem dacă va avea și efectul scontat.