PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Biserica vs. LIDL, un nou episod. Varianta Bisericii şi varianta LIDL (PLANŞE)

Protopopul ortodox Ioan Socolan i-a convocat în această seară pe enoraşii de la mai multe bisericii să vină să-l susţină într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat propunerea către LIDL.

Reprezentanții Bisericii au arătat presei schiţe cu situaţia propusă de LIDL dar şi cu cea propusă de Biserica Ortodoxă. În prima variantă magazinul LIDL este amplasat cu spatele spre biserică şi cu parcăruile spre Careiului iar în cea de-a doua variantă magazinul este cu partea laterală spre biserica şi cu parcările spre podul Golescu.

“Biserica nu este împotriva investiţiei ci suntem în dezacord cu locul ales de către ei. Dumnealor ne propun variantă de amplasare a magazinului cu spatele spre biserică. Pentru noi este chiar inoportună această aşezare a magazinului LIDL. De ce? Pentru că ar obtura imaginea bisericii. Această biserică va dăinui sute şi sute de ani”, a declarat Ioan Socolan.

El a explicat că magazinul LIDL va avea o înălţime de 8 metri, care ar obtura biserica.

“Noi am propus o altă variantă, amplasarea magazinului cu spatele pe Dunării. Este o poziţie din punctul nostru de vedere foarte oportună. Reprezentanţii magazinului LIDL vorbesc de preţuri uriaşe pentru a se repoziţiona magazinul. Păi încă nu s-a investit nimic aici, la fel de bine se pot face tate lucrările şi acolo precum şi aici”, a mai spus Socolan.

El a spus că este de acord să cedeze o bucată de teren pe care să se realizeze parcări ce pot fi folosite atât de clienţii LIDL cât şi de enoriaşi.

În cadrul întâlnirii au avut loc mai multe schimburi de replici între unii locatari din Micro 16 și credincioși.

Vom reveni cu detalii.

 

Varianta LIDL

 

 

 

Varianta bisericii