PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cazul LIDL: Ceartă ca la uşa cortului, sub nasul presfinţiilor preoți VIDEO

Un episod demn de evul mediu a avut loc în această seară pe terenul pe care ar fi trebuit să se construiască magazinul Lidl, de la cap pod Golescu. Protagonişti au fost un sobor de preoţi, conduşi de protopopul Ioan Socolan, un grup nu prea mare de enoriaşi chemaţi să susţină cauza bisericii în conflictul cu LIDL şi un sătmărean simplu care nu a făcut altceva decât să pună nişte întrebări.

La câteva zile după dezbaterea cazului Biserica vs LIDL, după ce biserica nu a ieșit tocmai bine în mediul virtual, chiar dacă a obținut o victorie în Consiliul Local împotriva corporatiștilor, protopopul Socolan a convocat presa să explice la fața locului de ce nu este de acord cu poziționarea supermarketului. Și pentru a fi cât mai convingător, protopopul a chemat și alți preoți să-l susțină dar și pe enoriași.

Totul a fost bine şi frumos, preoţii au încercat o mică diversiune de a sensibiliza presa vrând să arate că ei dau mâncare caldă de două ori pe săptămână, dar pentru că acest lucru nu a ţinut, preoţii şi-au expus părerile.

Totul a fost bine şi frumos până când din mulţime a apărut un bărbat care locuieşte în Micro 16 şi care i-a luat la întrebări pe reprezentanţii bisericii de ce nu sunt de acord cu supermarketul, moment în care aproape toţi enoriaşii au sărit ca arşi pe el. Toate s-au întâmplat sub privirile preasfinţiilor sale, care stăteau pe margine şi savurau tot spectacolul ce poate fi urmărit în videoul de mai jos, nicidecum nu au intervenit pentru calmarea situaţiei şi o bună înţelegere între oameni, conform învăţăturilor creştine. Ba mai mult, au fost momente când au şi zâmbit, oarecum satisfăcuţi că susţinătorul LIDL este bine pus la punct de credincioşi.

După mai multe multe de schimburi de replici, enoriaşii l-au numit pe bărbat agitator şi s-au retras în biserică, să spună o rugăciune, probabil pentru iertarea păcatelor.