PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Festivalul Codrenesc Oțeloaia, ajuns la ediția cu numărul 60 (FOTO)

Renumitul Festivalul Folcloric Codrenesc, ”Oțeloaia”, a ajuns la memorabila ediție cu numărul 60. Scena amplasată pe lacul de la pădurea Oțeloaia a adus iubitorilor de  folclor nume precum Petrică Mureșan, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Sabău, Nicolae Mureșan și mulți alți artiști de prin părțile Codrului și Oașului.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în prezența prefectului Radu Bud, a vicepreședintelui CJ, Alexandru Panea și a viceprimarului municipiului Satu Mare, Adrian Albu. Gazda evenimentului a fost bineînțeles primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Tradiția reînvie an de an în mirificul decol al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un splendid prilej de a prezenta cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa.

Anul acesta ca un element special al acestui festival, a fost lansarea Ansamblului Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, ansamblu coordonat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Spectacolul a fost susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oţeloaia.