PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liber pentru Wizzair la Satu Mare. Tarifele aeroportului sătmărean, reduse

Compania aeriană Wizzair, dar și alte companii low-cost, au cale liberă să vină la Satu Mare pentru a opera zboruri internaționale de pe aeroportul sătmărean după ce astăzi, în ședință, consilierii județeni au aprobat reducerea tarifelor percepute de administrația aeroportuară.

Consilierul județean Adrian Ștef, fost președinte, a arătat în ședință că de un an de zile se discută despre înființarea acestor zboruri la Satu Mare și consideră că această companie aeriană poate veni la Satu Mare.

Președintele Pataki Csaba a precizat că tarifele aeroportului pot fi reduse, de aceeași părere fiind și experții, și consideră că Aeroportul Satu Mare are capacitatea de a înființa aceste zboruri și să-și extindă activitatea.

În cele din urmă, consilierii județeni sătmăreni au votat pentru reducerea tarifelor percepute de Aeroportul Satu Mare.

Astfel, tariful de aterizare a fost redus de la 4 euro/tonă la 0,4 euro/tonă, asta în timp ce tariful de servicii pentru pasageri, care se percepe pentru fiecare pasager care se îmbarcă pe aeroport, a scăzut de la 4 euro/pasager la un euro. Tariful de securitate aeroportuară a scăzut de la 5,5 euro la un euro per pasager îmbarcat. Tarifele iluminare (1,25 euro/tonă/mișcare) și de staționare (0,15 euro/tonă/oră) au rămas neschimbate. 

Cum reducerea acestor tarife a reprezentat una dintre cerințele principale ale companiei de zbor, prin reducerea acestora s-a făcut un pas important pentru înființarea zborurilor internaționale de pe Aeroportul Satu Mare.

O altă cerință a companiei a fost amenajarea unei parcări, președintele Pataki Csaba spunând că și acest lucru se poate realiza.

În aceste condiții, compania Wizzair are premise serioase pentru a veni la Satu Mare, urmând să stabilească, în funcție de cerințe, ce zboruri va opera.