PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmăreanca Simona Pop, campioană la Rio, felicitată de premierul Ungariei

Sportiva româncă Simona Pop, campioană olimpică în concursul de spadă feminin pe echipe de la Rio de Janeiro, a fost felicitată de premierul Ungariei, Viktor Orban, informează agenția de presă MTI.

Viktor Orban i-a trimis o scrisoare de felicitare Simonei Pop. După victoria sa la Rio, sportiva, care este originară din Satu Mare, a devenit populară în Ungaria fiindcă a mulțumit orașului său natal atât în maghiară, cât și în română, pe un portal de știri.

Orban a felicitat-o pe Pop pentru victoria sa la Olimpiadă și i-a urat să fie sănătoasă și să obțină și alte succese. Scrisoarea i-a fost înmânată scrimerei de Annamaria Bekefi, consulul Ungariei la Cluj.

Apreciind că scrisoarea înseamnă o mare onoare, Pop a declarat pentru agenția MTI că tatăl ei a fost etnic maghiar, iar familia ei vorbea ungurește când ea era copil. Pop a precizat că ea a urmat liceul și universitatea în limba română.

Sportiva a adăugat că în urmă cu câțiva ani a semnat cu CSA Steaua, clubul Armatei, astfel că ea nu a putut aplica pentru obținerea cetățeniei maghiare.

“După ce mă voi retrage din activitatea competițională și voi părăsi armată română, cel mai probabil voi aplica pentru ea”, a spus Pop.

Sursa: AGERPRES