PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zilele Maghiare Partium s-au încheiat cu Dolly Roll și Magna Cum Laude

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Maghiare Partium s-a încheiat cu voie bună, mâncăruri gustoase, jucării sculptate din lemn și concerte mult așteptate

Cea de-a zecea zi a Zilelor Maghiare Partium a debutat cu băuturi aromatice și hărnicie în jurul ceaunelor. Ciorbele de pește au fost pregătite de echipe formate din mici și mari. Copiii au participat la spectacole de teatru de păpuși, au jucat jocuri populare tradiționale în aer liber și au fost vrăjiți de figurile commediei dell’arte. Nici cei adulți nu au dus lipsă de competiții. Pentru ei, organizatorii au pregătit concurs de băut bere și de echlibraj cu pahare. Pe când s-au anunțat câștigătorii, parcul din fața scenei din Grădina Romei s-a umplut pentru concertul teatrului Talán Teátrum din Mátészalka.

Concertul formației Dolly Roll a fost primit cu aplauze și ovații, iar membrii ei ne-au încântât, și de data ceasta, cu multă energie și ne-au invitat la rock and roll.

Regii hipnozei, formația Intim Torna Illegál au adus momente de dans necondiționat, publicul a cântat împreună cu ei celebrele melodii interpretate, iar până la sfârșitul concertului, cei și cei mai în vârstă, au reușit să înțeleagă versurile uneori absurde, dar purtătoare de avăruri profunde.

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Maghiare Partium a fost încoronată de concertul din Centrul Nou al formației Magna Cum Laude, eveniment la care au participat peste șapte mii de fani. Formația a demonstrat din nou că nu degeaba sunt ei regii muzicii rock din Ungaria. Băieții din Gyula au dat dovadă și de patriotism local căci, în plin concert live, au felicitat-o pe Simona Pop, campioana olimpică din Satu Mare. Publicul a fost recunoscător atât pentru acest gest, cât și pentru imensa dragoste a formației pentru sătmăreni.

Cu melodia pălincii și concertul formației Magna cum Laude a luat sfârșit cea de-a 15-a ediție a Zilelor Maghiare Partium desfășurat pe durata a zece zile cu peste 150 de evenimente desfășurate în 15 locații și cu aproape 70 000 de vizitatori. Cifrele vorbesc pentru sine. Mulțumim Satu Mare. Cu forțe noi, anul viitor vă așteptăm din nou atât cu evenimentele obișnuite, cât și cu surprize noi.