PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drum expres în județul Satu Mare. Masterplanul pe transporturi

Potrivit masterplanului pe transporturi, elaborat de Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România (CNADNAR), în județul Satu Mare va fi construit un drum expres, adică o șosea rapidă, cu patru benzi, care ocolește localitățile.

Practic este vorba despre Drumul Expres Halmeu-Turda peste care se va suprapune și Drumul Expres Bistrița – Petea. Drumul Expres va porni din Turda, va continua prin Apahida, Gherla, Dej, după care va urca spre Nord, până în apropiere de Livada de unde va continua până la Halmeu.

În același timp, un alt tronson de Drum Expres va porni din Bistrița, se va întâlni cu cel meționat anterior la Dej. Drumurile se vor despărți în apropiere de Livada, iar cel venit de la Bistrița va merge spre Vama Petea. Drumul spre Petea se va face prin nordul municipiului Satu Mare, astfel că va fi făcut și drumul de ocolire a municipiului Satu Mare.

Drumul Expres Halmeu – Turda, plus Bistrița – Petea, va fi în lungime totală de peste 320 de km, și va costa circa 1.713,21 milioane de euro. Drumul are ca termen de execuție anul 2032, adică peste exact 16 ani.