PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Olimpia are nevoie de 2,2 milioane de lei. Cine va da banii

Olimpia Satu Mare mai are nevoie de 2,2 milioane de lei pentru a termina cu bine acest an. Consilierul Județean Adrian Cozma a susținut astăzi o conferință de presă, alături de fostul membru AGA al clubului, Ciprian Bretan, în cadrul căreia a declarat că are speranțe ca acești bani să fie achitați de Consiliul Județean și Consiliul Local.

Încă de la începutul conferinței de presă, Adrian Cozma a evidențiat o parte dintre cheltuielile achitate cel puțin dubios, din punctul său de vedere, de fosta conducere a Olimpiei în ultimii 5 ani, printre care șase deplasări ale suporterilor într-o singură lună, cheltuieli pe vitamine sau cazarea și masa fotbaliștilor, sume de până în 5.000 de lei ce au fost achitate cash și nu prin virament bancar. Doar prin acest fel, fosta conducere a Olimpiei a cauzat un prejudiciu de circa 100.000 de lei clubului, a mai spus Cozma. Acesta a precizat că va face o plângere prin care va solicita organelor competente un control la club și să fie trași la răspundere cei care se fac vinovați de acest lucru.

Fostul membru AGA, care a demisionat din această funcție în luna august, Ciprian Bretan, a afirmat că ceea ce s-a prezentat este doar vârful icebergului, și că de fapt situația este și mai dezastruoasă. Acesta a mai precizat că doar în luna martie a acestui an, într-o singură zi, au fost scoase din inventarul clubului bunuri în valoare de 400.000 de lei și date în consum doar cu semnătura fostului contabil al Olimpiei (ghete, mingi de fotbal s.a.), și nu-și poate închipui ce s-a putut scoate din inventar la o sumă atât de mare în condițiile în care niciun jucător al Olimpiei nu a primit ghete.

Consilierul județean a mai afirmat că, în prezent, clubul Olimpia are datorii de 1,5 milioane lei și ar mai avea nevoie de încă 700.000 de lei pentru a termina cu bine acest an. Deci în total ar fi vorba despre 2,2 milioane de lei care trebuie achitați urgent. Jucătorii sunt neplătiți de patru luni, sunt datorii de achitat la bugetul de stat dar și la alți furnizori.

Adrian Cozma a precizat că doar Consiliul Județean și Consiliul Local Satu Mare pot achita aceste sume, adăugând că nimeni nu dorește desființarea echipei. La viitoarea ședință a Consiliului Județean, care va avea loc joi, va fi făcută o propunere în acest sens pentru alocarea unei sume de bani ca să fie plătite cel puțin datoriile la bugetul de stat și salariile jucătorilor. Cozma a adăugat că se face lobby printre consilierii județeni ca să fie de acord cu alocarea acestei sume pentru salvarea clubului Olimpia.