PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Promisiune. Masă caldă pentru angajațiii Draxlmaier. De salarii, nimic

La scurt timp după conferința de presă pe care reprezentanții Sindicatului din Cablaje au susținut-o chiar în fața intreprinderii, conducerea Draxlmaier Satu Mare a organizat o ședință cu toți reprezentanții salariaților din fabrică. În cadrul acestei ședințe, li s-a transmis reprezentanților angajaților, care, la rândul lor au transmis mai departe salariaților, că se oferă o masă caldă pe zi tuturor muncitorilor.

Muncitorii au fost întrebați dacă își doresc această masă caldă și, dacă răspunsul va fi pozitiv, atunci este posibil ca într-un viitor apropiat să li se dea. Despre mărirea salariilor, însă, nu s-a discutat nimic, deși reprezentanții sindicatului solicitau ajutorul celor din fabrică pentru a se înscrie în sindicat și pentru a se putea negocia în condiții mai bune pentru ei viitorul contract colectiv de muncă.

Pe de altă parte, însă, o parte dintre muncitori sunt sceptici în ceea ce privește masa caldă de frică să nu-și piardă și tichetele de masă, deși despre acest aspect nu s-a discutat.