PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Trei accidente în mai puţin de 24 de ore: 7 răniţi!

Polițiștii rutieri au fost solicitați  să intervină pentru soluționarea a trei accidente rutiere petrecute pe raza județului.

Primul dintre ele s-a petrecut în cursul zilei de ieri, la ora 10:45, la intersecția străzilor Argeșului cu Bacovia din Satu Mare, când un conducător auto de  62 ani, din comuna Acâș,  conducând  un autoturism proprietate privată, pe fondul neacordării de prioritate, a intrat in coliziune cu un alt autoturism care circula pe drumul prioritar.
În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care circula pe drumul prioritar  și a unei femei de 45 ani, cetățean german, pasageră în același autoturism.
Testările cu aparatul etilotest au relevat faptul că nici unul dintre cei doi conducători auto nu consumase băuturi alcoolice.

În aceeași zi, la ora  14:22, pe DN 1C în afara localității Livada, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din Negrești Oaș,   a intrat in coliziune cu un atelaj tractat de un cal, condus de un bărbat de  32 ani din Livada, care pe fondul neacordării de prioritate, a pătruns pe drumul prioritar.
În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a căruțașului și a unei femei de   27 ani din Livada, aflată și ea în atelaj.
Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În dimineața zilei de  28.09.2016, ora 03:05, pe DN 1F în localitatea Săcășeni, un bărbat de 33 ani, din localitatea Borumlaca, județul Bihor, conducând un autoturism proprietate privată,  într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat in coliziune cu un alt autoturism,  condus regulamentar de un bărbat de 42 ani  din Carei.
Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a conducătorului autoturismului care circula regulamentar și a unui pasager de 29 de ani, cetățean italian, pasager în același autoturism. Un alt pasager din autoturismul care a provocat incidentul, un bărbat de 45 de ani din localitatea Bic județul Sălaj, a suferit și el leziuni ușoare.
În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit  faptul că cel de la volanul autoturismului vinovat de producerea accidentului,  consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, rezultatul testării indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În toate cele trei cazuri, cercetările continuă.

Sursa: Poliţia Satu Mare