PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi despre eşarfa tricoloră: Este un subiect fals; unii nu au ce face!

Primarul Kereskenyi Gabor a precizat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu avea obligaţia să poarte eşarfă tricoloră în momentul în care l-a primit pe preşedintle Klaus Iohannis în faţa Teatrului de Nord, subiectul fiind unul fals.

“Consider că acest subiecte este unul fals care este abordat de unii care nu au ce face. Vă asigur că la solemnităţi şi la acele evenimente, festivităţi naţionale, bineînţeles o să port, dar n-o să dorm sub pernă cu eşarfa, aşa cum nu dorm cu alte steaguri şi tricoloruri, că nu consider că trebuie să ajungem cum a făcut şi Funar când a vopsit şi băncile inclusiv în culotirle tricolore. aCeste însemne naţionale au o semnificaţie şi trebuie purtate cu demnitate, şi atunci când într-adevăr este cazul, nu  la o întâlnire pe stradă”, a declarat primarul.

El a subliniat că vizita preşedintelui nu a fost bine organizată.

“Nimeni n-a ştiut cine, ce, unde să meargă, unde trebuie să stea, ce trebuie să facă. Dacă vine cineva, ştii că trebuie să îl aştepti la aeroport, sunt chestii bine stabilite de nişte protocoale. Era un simpozion la care prezenţa mea nu a fost în program. Am considerat că totuși nu stau în primul rând când sosește președintele și poate că este mai civilizat și așa se cuvinte ca să-l aștept în faţa Teatrului de nord”, a mai spus Kereskenyi