PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

La loc comanda! Liber la stânga de pe Horea

La loc comanda! Doar cinci luni de zile a durat interdicția de a vira la stânga de pe strada Horea. În ședințe Comisiei de Circulație a Primăriei Satu Mare, care a avut loc ieri, s-a luat decizia de a ridica interdicția de a vira la stânga a șoferilor care vin de pe strada Horea. 

”În cadrul comisiei de circulație am ridicat interdicția de vira spre stânga dinspre strada Horea. Astfel, șoferii nu vor fi obligați să parcurgă cu mașinile un traseu mai lung, aglomerând Piața Libertății. Trebuie să avem grijă în continuare de pietoni, dar este necesar să fluidizăm și traficul!”, scrie pe Facebook primarul Gabor Kereskenyi. 

Decizia de a fi interzis virajul la stânga de pe strada Horea a fost luată de fosta administrație în data de 10 mai, după ce doar cu câteva zile mai devreme un bătrân a fost ucis într-un accident produs în zonă de o autoutilitară a cărei șofer tocmai a virat la stânga. 

Chiar dacă era interzis virajul la stânga, în aces sens fiind amplasați și niște stâlpișori la intersecția străzii Horea cu bulevardul IC Brătianu, șoferii care veneau dinspre Tribunalul aveau posibilitatea să vireze la stânga folosind aleea de lângă Teatrul de Nord care face lagătura cu strada Gheorghe Doja.