Preotul baptist roman Mihai Micula a fost cel care a condus manifestarea, el afirmând că această propunere este suținută de toate cultele creștine, după care, rând pe rând, și-au spus punctele de vedere reprezentanții confesiunilor. El a ţinut să precizeze că familia a fost creată de Dumnezeu, iar actul preocreării poate fi făcut doar într un bărbat şi o femeie.
Din partea legislativului a fost prezent deputatul PNL Romeo Nicoară, care a promis că va sprijini această modificare, şi fostul deputat Kereskenyi Gabor, actual primar, declarându-se şi el împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex.
“Consider că o valoare fundamentală în societatea noastră este creştină care se bazează pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, bineînţeles. În anul 2014 am promovat, împreună cu colegii din Camera Deputaţilor, un amendament pentru modificarea articolului 48, aliniat 1, din Constituţia României, care însă s-a împotmolit la demisia preşedintelui Comisiei pentru modificarea Constituţiei, dar sper că acei parlamentari, acei deputaţi şi senatori, indiferent de culoarea lor politică, care vor reprezenta judeţul Satu Mare, vor urgenta şi vor promova această modificare benefică pentru toată societatea românească. Prin faptul că suntem astăzi aici nu înseamnă că nu suntem toleranţi, nu înseamnă că nu suntem creştini, dar vedeţi ce se întâmplă din punct de vedere geopolitic, vin unii peste noi, noi trebuie să apărăm valorile creştine şi aici, indiferent de etnica noastră, noi băştinaşii din Satu Mare, suntem cu toţii creştini”, a spus primarul.
La rândul său, deputatul PNL Romeo Nicoară a promis că va sprjini modificarea propusă.
“Partidul nostru este în familia populară pentru că suntem partid pro valori, pro viaţă, respectăm alegerea fiecăruia, demnitatea umană, libertatea umană, însă suntem în mod categoric şi susţinem familia creştină. Asta o spun nu doar eu aici, ci şi liderii noştri naţionali. Să nu uităm că avem o mare problemă în România, problema demografică, am fost 22 de milioane de români, maghiari, germani, ucraineni, slovaci, acum 25 de ani, suntem undeva pe la 18 milioane astăzi, probabil prezenţi în ţară undeva pe la 15-16 milioane. Dacă noi nu păstrăm vitalitatea acestei ţări, dacă nu păstrăm imaginea ei, dacă nu păstrăm tradiţia ei, ne vom disipa exact cum se disipează nisipul în apele mării. Este şi asta o datorie a noastră. A fost acel amendament acum vreo doi ani în Parlament, în vară Curtea Constituţională a dat acel certificat prin care recunoaşte că respectă normele constituţionale. Această iniţiativă cetăţenească semnată de 3 milioane de oameni este astăzi la Senat în dezbatere. Probabil va trecere de Senat şi va veni la noi în dezbatere, în Camera Deputaţilor. Ce vom face noi, este să susţinem această iniţiativă, dacă ajunge până în decembrie, când îşi încheie mandatul acest Parlament, dacă nu, în Parlamentul următor, vom susţine acest lucru, eu şi alţi colegi ai mei, liberali”, a spus Nicoară.
Manifestarea a durat mai bine de o oră, în ploaie, vreme în care reprezentanţii cultelor şi-au transmis mesajele.