PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Salarii întârziate cu şapte luni într-o comună. Oamenii sunt disperaţi

Zeci de asistenţi personali nu și-au primit salariile timp de şapte lunii oamenii fiind disperaţi. Preşedintele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociale din judeţul Satu Mare, Vasile Dârle, a solicitat astăzi, din nou, intervenţia Prefecturii în rezolvarea situaţiei.

„Din păcate, încă există mari probleme cu plata drepturilor salariale ale asistenților personali pentru unele primării, dar cea mai mare problemă o întâmpinăm la Primăria Hodod. S-a ajuns la o situaţia dramatică, care poate duce la gesturi extreme. Subliniem faptul că asistenții personali angajați al Primăria comunei Hodod nu și-au primit salariile pentru ultimele șapte luni, iar fiecare lună de întârziere , care presupune implicit lipsa de medicamente, poate duce la o situație disperată atât a salariaților cât și a persoanelor cu handicap grav aflate în îngrijirea acestora”, a spus Dârle.

Prefectul Radu Bud a spus că vicepremierul Vasile Dîncu a promis în urmă cu câteva zile, chiar la Satu Mare, că această problemă va fi rezolvată în luna noiembrie, când va avea loc o rectificare bugetară.

În schimb, subprefectul Altfatter Tamas a atras atenţie că la Hodod se întâmplă lucruri interesante din moment ce numărul acestor persoane a crescut foarte mult. Dacă în 2015 erau 30 de persoane asistate, acum sunt 83 de persoane, plus încă 23 de cereri depuse.