”Din punctul meu de vedere, fiecare dintre noi trebuie să dăm o valoare adăugată, din punct de vedere economic, partidului din care facem parte. Este momentul să arătăm ce putem face noi și astfel să ne opunem sistemului. Pentru că sistemul funcționează. El a însemnat până acum doar o schimbare, de cele mai multe ori, stânga cu dreapta, dar sub nivelul maxim al politicului trăiește o birocrație excesivă, care pune piedici serioase dezvoltării economice a județului. Din acest punct de vedere, eu, Vasile Ciocan, candidatul la Parlamentul României din partea Partidului România Unită, îmi propun câteva obiective pe care le voi implementa cu ajutorul colegilor de partid și cu ajutorul tuturor colegilor care vor face parte din Parlamentul României. Îmi propun să constitui, să vorbim la nivelul județului Satu Mare despre un partid al sătmărenilor. Cred că cel mai important lucru este să facem o echipă comună și să ne putem pune în valoare expertiza în domeniul legilor, astfel încât sătmăreanul să fie câștigat”, a precizat Vasile Ciocan.
Acesta a mai adăugat că și-a propus câteva obiective pentru îmbunătățirea domeniului legal. Va acționa pentru o lege a lobby-ului politic, pe care România nu o are și care, de cele mai multe ori, poate fi interpretat trafic de influență.
O altă lege este Legea 215, amendată de foarte multe ori de tot felul de ordonanțe și alte legi și se va încerca eliminarea birocrația excesivă din România.
Fiind experimentat în domeniul migrației și frontierelor, Vasile Ciocan consideră că Legea Frontierei trebuie modificată imediat. Are o mare legătură cu dezvoltarea județului Satu Mare. Această Lege a fost aprobată în 1992, și de atunci România este stat membru al Uniunii Europene, și își dorește amendarea acestei legi. Această lege ar pune în valoare și proiectele transfrontaliere în județul Satu Mare, care nu pot fi folosite tocmai din cauza acestei legi, și care se distrug moral.
Mai are în vedere eliminarea discriminării existente între capitalul românesc și multinaționalele în sensul că ultimele sunt sprijinite până la 85% de stat, iar cele românești doar cu 15%, evitându-se în acest fel ca România să se transforme doar într-o piață de desfacere a Uniunii Europene.
”Toți va trebui să avem aceleași obiective comune, mă refer la cei din Satu Mare, în sensul de a face echipă pentru a reuși să schimbăm situația existentă”, a mai spus Vasile Ciocan.