Acțiunile au demarat în data de 12.11.2016 și se vor derula până în 18.11.2016. În acest context, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, efective ale structurilor de ordine publică, poliţie rutieră și de investigare a criminalităţii economice au desfăşurat activităţi specifice planului, pe raza întregului județ. Cu ocazia acestora, au fost efectuate verificări asupra a 41 societăți comerciale și a 24 persoane fizice.
Astfel, în data de 13.11.2016, orele 15.30, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, au identificat o femeie de 40 ani din comuna Batarci, administrator al unei societăți comerciale din Comlăușa, care a expus spre vânzare la bufetul sătesc din localitate, mai multe băuturi alcoolice și răcoritoare având termenul de valabilitate expirat. Produsele expirate în valoare de aproximativ 1.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar pe numele administratorului societății a fost întocmit dosar penal pentru deținere si comercializare de produse alterate.
Polițiștii de investigare a criminalității economice, au depistat în trafic pe comunicația Petea – Satu Mare, în data de 13.11. a.c., o autoutilitară care transporta fructe diverse. În urma controlului efectuat asupra conducătorului auto, un bărbat de 55 de ani din Botiz, s-a constatat că acesta nu deține documente de proveniență pentru toate fructele transportate. În acest caz, pe lângă masura sancțiunii contravenționale, conform Legii 12 din 1990, s-a luat și măsura complementară de confiscare a cantității de 1289 kg de fructe.
În ceea ce privește controalele din piețe, cele mai frecvente nereguli constatate au fost cele de tipul cărora producătorii agricoli nu au respectat obligaţia afişării la locul de vânzare a etichetei de produs, care să conţină informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare dar și de nerespectare a regimului de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.
Sursa: IPJ Satu Mare