PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Străzile de mocirlă ale Sătmarului. Cetățenii sunt disperați (FOTO&VIDEO)

Cu toate că ne aflăm la finele anului 2016, municipiul Satu Mare are niște străzi care pot fi asemănate cu cele mai urâte ulițe ale celui mai îndepărtat cătun.

Unul dintre aceste exemple este strada Dara. Această stradă a fost asfaltată până la intrarea la Rachel. Din acel loc, strada a rămas de pământ, iar după ploi se transformă într-o stradă de mocirlă, așa după cum se poate observa și din aceste imagini.

Locuitorii din zonă sunt disperați și spun că această porțiune de stradă ar trebui reabilitată. ”Nu cred că mai există străzi mai rele ca și aceasta în Satu Mare”, ne-a declarat unul dintre locatarii din zona.

O altă stradă la fel de proastă este și Depozitelor. Cei care locuiesc pe aceasta au ales și o formă de protest inedită cu acea pancardă pusă pe unul dintre stâlpi pe care am prezentat-o în urmă cu câteva săptămâni (https://portalsm.ro/2016/10/mesaj-disperat-fraierii-platesc-80-000-de-euro-anual-si-primesc-aceasta-strada-fotovideo/). 

Primăria municipiului Satu Mare are în vedere modernizarea a opt străzi de pământ din oraș. Acestea sunt Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor, Ferăstrău și Merilor. Nici Dara, nici Depozitelor nu se află pe această listă. Cu alte cuvinte, cei care locuiesc aici mai au încă de așteptat.