PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tăriceanu face un apel către Consiliul Județean Satu Mare

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de președinte al Senatului, a făcut un apel public conducerii Consiliului Județean Satu Mare. Într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul ALDE Satu Mare, el a cerut conducerii județului să se mobilizeze pentru implementare programului Cornul şi laptele la nivel de judeţ, după ce directoarea unei şcoli din judeţ i-a reclamat că nici astăzi copii nu primesc aceste produse.

“Vreau să fac un apel, să transmiteţi un mesaj către conducerea administrativă a judeţului, către Consiliul Judeţean: nici până în acest moment nu s-a realizat derularea programului Cornul şi laptele în judeţ! Nu ştiu care este stadiul, dacă s-a făcut licitaţie, dacă nu s-a făcut. Vreau să înţelegeţi însă o chestiune: pentru majoritatea copiilor, condiţiile din şcoală sunt mai bune decât condiţiile de acasă, iar Cornul şi laptele este pentru unii o sursă importantă de hrană de care îi privăm”, a declarat Tăriceanu.

El a subliniat că face acest apel şi din calitate de preşedinte al Senatului.

“Fac un apel şi în calitate oficială de preşedinte al Senatului către conducerea judeţului. Să se mobilizeze! Vreau să îmi cântăresc cuvintele, nu vreau să fac aici spectacol, dar vreau să îi rog să se mobilizeze pentru ca cât mai curând acest program să fie demarat în sprijinul copiilor din judeţ. E un lucru grav după părerea mea, pentru că suntem în a doua parte a lunii noiembrie”, a mai spus Tăriceanu.