PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medic militar la conducerea Spitalului Judeţean. Se pregăteşte o numire surpriză

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare va avea în curând un nou manager. Sursele PortalSM au precizat că este vorba despre medicul militar Camilo Coste, colonelul care a condus Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj Napoca. Acesta este originar din Satu Mare, iar după pensionare s-a întors acasă şi ar fi dispus să preia conducerea Spitalului.

Lucrurile sunt incerte în momentul de faţă la conducerea Spitalului Judeţean. Consiliul de Administraţie a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, să o încheie contractul de management cu Marcela Papici, pe motiv că s-ar fi aflat în incompatibilitate. Juriştii de la Consiliu analizează această adresă. Între timp, Marcela Papici a intrat în concediu medical având probleme de sănătate, urmând ca probabil să intre în concediu maternal.

Col. Camilo Coste are susţinerea conducerii Consiliului Judeţean pentru ocuparea acestei funcţii, fiind cunoscut în lumea medicală drept un om direct și tranșant.

Acesta este un om care a stat departe de ochii presei, în mediul online fiind foarte puține referiri la adresa sa.

Presa clujeană a scris că Spitalul Militar de Urgenţă ‘’Dr. Constantin Papilian” (SMUCP) din Cluj-Napoca a fost prima unitate medicală din România care a primit certificatul de acreditare, fiind primul spital căruia i s-au recunoscut performanţele medicale de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS). Spitalul militar clujean a primit acreditarea după ce obţinut un punctaj de 97,47 puncte dintr-un total de 100 de puncte. Toate acestea ar fi meritul său, el conducând unitatea medicală militară clujeană din 2009.

“În mandatul său, Coste a reuşit să supună spitalul unui amplu proces de dezvoltare şi modernizare. În acest sens, s-a reuşit să se dea în funcţiune un nou pavilion, dotat la cele mai înalte standarde medicale  europene”, precizează presa clujeană.

Tot presa online din Cluj a scris că ar fi fost implicat într-o altercaţie, care s-a soldat cu o mandibulă ruptă. La o lună de la acest eveniment, col. Camilo Coste s-a pensionat.