PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Copil de patru săptămâni, lăsat să moară cu zile la UPU Satu Mare (FOTO)

Un copil de numai patru săptămâni din Satu Mare a fost lăsat să moară cu zile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare. Totul s-a petrecut aseară și asta din cauza indolenței unui medic de aici.

Copilul Raymond, de numai patru săptămâni, a prezentat aseară o stare foarte alterată de sănătate. Vomita și avea diaree. Tatăl copilului, Balazs Francisc Raymond, l-a dus pe cel mic la Urgențe.

”Aici i s-a dat o injecție de ampicilină, după care a fost ținut două ore și treizeci de minute fără ca nimeni să-i mai facă nimic. În tot acest timp, copilul a început să se deshidrateze și a început să se albească la față. Medic de gardă a fost medicul pediatru Raul Pop, dar acesta nu i-a făcut absolut nimic copilului deși i-am spus că cel mic se află în stare foarte gravă. Și asistentele au văzut acest lucru”, a declarat pentru PortalSM tatăl copilului.

Văzând că starea celui mic să înrăutățește, după două ore și jumătate, copilul a fost trimis la etajul 5, la Pediatrie, unde a fost salvat de medicul de gardă de aici, altfel cine știe ce se putea întâmpla.

”Ne-au trimis sus, la etajul 5,la Pediatria. Aici, medicul de gardă, Adrian Ciobanu, a intervenit urgent și i-a dat copilului perfuzii. Ne-a spus că cel mic este în stare foarte gravă și temperatura coprului este mult prea scăzută. Îi mulțumesc lui Adrian Ciobanu, acest medic că mi-a salvat copilul. Medicul de la Urgențe nu a făcut nimic pentru a-l salva în cele două ore și jumătate cât a stat acolo”, a mai declarat tatăl copilului pentru PortalSM.

Nu este primul caz în care sătmărenii semnalează indolența medicilor de la UPU Satu Mare. Cine știe câte astfel de cazuri au mai existat dar nu au fost semnalate. Dacă nu se iau măsuri urgente la UPU nu este exclus să mai moară oameni acolo.