PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD solicită primarului să se apuce de sala polivalentă și cartierul social

Social democrații sătmăreni au întocmit o listă de proiecte de dezvoltare a municipiului Satu Mare care urmează a fi prezentată primarului Kereskenyi Gabor pentru a fi implementate. Toate aceste proiecte au fost prezentate azi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au mai participat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, și consilierul local Silviu Sumlas, de consilierul local PSD, Radu Roca.

De departe, cel mai important proiect este întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construirea unei săli polivalente în zona Stadionului Unio. Roca a afirmat că în martie anul trecut a fost făcut un proiect de transmitere către Primăria Satu Mare a unui teren deținut de Ministerul Apărării în suprafață de 2 hectare de teren. De asemenea, mai sunt alte 3,3 hectare aflate în administrarea Inspectoratului Școlar. Cele 5,5 hectare sunt necesare pentru construirea aici a unui complex sportiv format din sală polivalentă, bazin de înot și sală de popice.

Social democratul a mai precizat că trebuie continuate lucrările de modernizare a parcărilor din cartierul Micro 17 și Carpați, dar şi întocmite docuemntaţiile pentru modernizarea Grădinei Romei și transformarea fostei uzine de apă în loc de joacă pentru copii, modernizarea Pieței Mici, a unei piste de bicicliști pe străzile Botizului și Henri Coandă, construirea unui cartier social de locuințe în zona Parcului Industrial Sud, reabilitarea unor școli și grădinițe din oraș.

De asemenea, social-democrații îi vor cere primarului Kereskenyi întocmirea unui plan urbanistic general al municipiului Satu Mare.