Standurile de prezentare au fost personalizate şi împodobite cu simbolurile zonei, fiecare echipă încercând să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii. De asemenea, echipele s-au întrecut în pălincă şi vin fiert.
Acesta concurs nu este de fapt un concurs, ci este un team buiding, în cae echipale socializează, se fac noi prietenii şi relaţii.
“Este de fapt un team building mai atipic la care participă nu doar echipele “pur UDMR”, sunt echipe de la FDG, PCM, şi din Ungaria. Nu contează cine ce premiu ia, ci contează cine cu ce echipă vine și ce atmosferă generează. Dorim să păstrăm tradiţiile foarte vechi în ceea ce privete pomana porcului.Aici se întemeiază relaţii de durată care ne ajută şi în munca administrativă”, a spus Pataki csaba.
Conform tradiției, un juriu format din specialişti s-a deplasat la fiecare stand pentru a gusta din produsele gătite și băuturile pregătite. Tamas Huszti, membru al juriului, a declarat că echipele înscrise în concurs sunt din ce în ce mai bine pregătite, fiind gătite preparate extrem de gustoase și inedite.