Ultima actualizare: azi, 10:06
Locale

Poliţist sătmărean trimis în judecată în stare de arest preventiv

minor arestatProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MAN COSMIN VASILE, la data faptelor agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită, 
– trafic de influență. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada aprilie-decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile, în calitate de agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp cu o valoare de circulație de aproximativ 19.600 euro de euro, ce urma să fie achiziționat de polițist în perioada imediat următoare.

Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiași persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 11.200 euro, situat în imediata vecinătate a locuinței acestuia, fără ca polițistul să achite prețul respectiv.

În compensație, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor că va întocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat, lucru pe care l-a și făcut ulterior.

În continuare, inculpatul i-a promis aceleiași persoane că va interveni pe lângă procurorul de caz, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluție favorabilă martorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție. 

Sursa: DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Urmărit general prins la Petea. Sex cu un minor

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat și predat autorităţilor competente un cetățean român, pe numele căruia era emis un mandat...

Închide