PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare City Report. Aplicația unde veți putea semnala problemele

Noul consilier al primarului Kereskenyi Gabor, Butka Gergo, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că primul pas pe care îl va face în acest an va fi dezvoltarea aplicaţiei Satu Mare City Report, după modelul celei din Oradea care are peste 10.000 de utilizatori. Practic prin această aplicaţie, care va putea fi descărcată pe Android sau iOS, se vor putea semnala foarte multe probleme din oraş, cu ar fi gropile din carosabil sau probleme de salubrizare.

“Primul pas pe care îl vom implementa în 2017 va fi acea aplicaţie Satu Mare City Report. Practic cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să trimită cerere scrisă, și să se deplaseze la Primărie, ci vor putea face acest lucru de pe telefonul mobil. Este o aplicaţie pe iOS şi Android prin care cetăţenii pot raporta diferite probleme, de la gropi, la probleme de infrastructură, ordine publică, transportul local, probleme cu salubrizarea”, a spus Butka.

Cei care raportează probleme vor putea vedea şi care este starea acesteia, adică dacă este în curs de rezolvare sau rezolvată şi vor putea vedea răspunsurile instituţiilor implicate.

Deocamdată nu se ştie data la care va fi lansată aplicaţia.

Butka Gergo şi-a mai propus să implemenze în primăriei sistemul GSuits de la google, astfel încât să nu se mai plimbe hârtiile în primărie, ici să se poată face ttul online. El a explicat că astfel de sisteme funcţionează foarte bine în Canada, City of Boston sau statul Colorado.