PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Şmecherie în cazul Dacia. Noul proprietar va fi din Statele Unite

Omul de afaceri Vasile Țânțaș a pus la cale o adevărată șmecherie pentru a scăpa de responsabilități în cazul distrugerii hotelului Dacia. În prima fază, el a fost condamnat la un an de închisoare pentru distrugere  și la plata unor despăgubiri de 767.000 de euro către Ministerul Culturii, dar a făcut recurs.

Acum, el vrea să scape, și a găsit o formulă de complica lucrurile astfel încât să nu mai poată fi tras la răspundere. Conform celor apropiați procesului penal, Vasile Țânțaș a pregătit transferul acţiunilor sale către fiica sa aflată în Statele Unite ale Americii. Astfel, procesul şi toată responsabilitatea în cazul clădirii aflată în paragină urmează să îi revină acesteia. Mai mult, în cazul în care se prăbuşeşte faţada clădirii sau întreaga clădire, cine ştie, fiica acesteia va fi responsabilă. Însă întrucât se află în Statele Unite, corespondenţa şi tragerea la răspundere va fi aproape imposibilă.

Oricum, chiar dacă se schimbă acţionariatul societăţii, Vasile Ţânţaş rămâne răspunzător pentru ce s-a întâmplat în trecut.

În orice caz, dacă mulţi ani nu s-a întâmplat mare lucru, în ultimul an autorităţile sunt foarte decise să ia măsuri. Administratorul societăţii va fi amendat în mod repetat. Dacă Ţânţaş va pierde şi recursul şi Ministerul Culturii nu va putea recupera prejudiciul de 767.000 de euro, poate trece la executarea societăţii, adică să ceară cotă parte din proprietate, în funcţie de evaluările care urmează să se facă.

Clar este că rezolvarea situaţiei va mai dura câţiva  ani. Doar să nu se prăbuşească Dacia până atunci…