PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tânțaș a primit o amendă de 8000 de lei pentru Hotelul Dacia

Administratorul Hotelului Dacia, Vasile Tânțaș, a fost sancționat de Direcție pentru Cultură și Patrimoniu Satu Mare cu o amendă în valoare de 8.000 de lei. Anunțul a fost făcut azi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, de directorul acestei instituții, Mircea Drăgan, care a mai precizat că prin intermediul Facebook a fost găsită și persoana care a fost martor la întocmirea procesului verbal de contravenție. 
 
Drăgan a mai spus că amenda a fost aplicată din cauza faptului că nu există un proiect de conservare ci doar măsuri minime de protejare. 

“Administratorul societăţii a fost amendat cu suma maximă de 8.000 de lei. A fost invitat la sediul societăţii, nu s-a prezentat, şi a fost amendat în lipsă. Am avut nevoie de un martor, prin intermediul Facebook-ului am reuşit să găsim o persoană care a fost martor pentru întocmirea acestui proces verbal de contravenţie. Amenda a fost preluată, a ajuns la domiciliu. Acţiunea penală a pornit pentru că nu şi-a luat aceste măsuri de conservare conform legii. Măsurile de conservare înseamnă punerea în siguranţă a clădirii: închideri, să nu pătrundă apa, ploaia, vântul, zăpada. Nici până în acest moment acest proiect de conservare nu a fost depus spre avizare şi pe lângă acest fapt, nu a luat nici măcar măsuri minime de protejare”, a spus Drăgan.

Drăgan a ținut să mulțumească Prefecturii pentru că a asigurat asistența juridică în acest proces, instituția neavând asemeena specialiști.

 
Prefectul Radu Bud a afirmat că administratorii hotelului vor primi atâtea amenzi până ce cuantumul acestora va depăși valoarea clădirii. După părerea sa, prelata pusă pe fațada clădirii a făcut mai mult rău decât bine. Aceasta s-a tot mișcat, a lovit clădirea și s-au desprins bucăți din balcon şi elemente decorative.