PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un tânăr a fost reținut de polițiști după ce a spart mai multe mașini la Satu Mare

Un tânăr de 18 ani, bănuit în comiterea mai multor furturi din auto pe raza municipiului Satu Mare, a fost reținut de către polițiștii de investigații criminale pentru 24 de ore.

În data de 02.02.2017, în urma activităților specifice întreprinse de polițiștii judiciariști din cadrul  Secției 1 Poliție Satu Mare cu sprijinul de specialitate al  Compartimentului Identificări Judiciare al Serviciului Criminalistic, a fost identificat un tânăr de  18 ani din comuna Brăhășești, județul Galați, cu reședința în Satu Mare,  care este bănuit că în noaptea de 30/31.01.2017, ar fi spart geamul portierei unui autoturism  parcat pe strada Aurora din municipiu, iar din interior a sustras un telefon mobil și o brichetă metalică cu încărcare USB, cauzând un prejudiciu  de 1000 lei.

Din cercetări a rezultat că tânărul ar mai fi comis în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, alte patru furturi din auto, prin același sistem de operare, toate pe raza cartierului  Micro 16. Prejudiciul total estimat  se ridică la suma de 3000 lei și a fost recuperat în proporție de 10 %.

Față de cel în cauză s-a dispus continuarea urmării penale și luarea măsurii reținerii în baza ordonanței organelor de cercetare penală, pe o durată de 24 ore, urmând a fi prezentat în data de 03.02.2017 procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările în cauză continuă atât în vederea administrării de noi probe cât și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.