PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua a treia de protest. Cel mai puternic miting din Satu Mare (FOTO)

Cel mai puternic protest din ultimii ani a avut loc vineri seara în municipiul Satu Mare. Peste 1.500 de persoane, poate chiar către 2.000 s-au aduat la un moment dat să transmită un mesaj guvernanţilor, celor de la PSD şi ALDE, după ce au adoptat, noaptea, pe ascuns, modificările la codurile penale.

Au fost câteva sute când s-au adunat în pasajul Corneliu Coposu, iar în faţa sediului PSD au ajuns la 1.000. De aici au mers pe str. Ştefan cel Mare înspre Tribunal, numărul fiind tot mai mare. Pe parcurs s-au adunat tot mai mulţi. De la Tribunal coloana a luat-o pe str. Horea, pe b-dul Brătianu până la Muzeu, p b-dul Lucaciu, pe str. 1 Decembrie 1918, pe str. Gheoghe Lazăr şi pe str. Cuza Vodă, oprindu-se la sediul ALDE.

La un moment dat, protestatarii au fost atât de numeroşi încât primii din coloană erau la sediul ALDE şi cei din urmă erau în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean. De aici, urmând traseul spre Prefectură, au început să se împuţineze. Cu toate acestea, coloana se întindea de dincolo de magazinul Someşul până aproape de Casa Albă.

Prezentăm imaginile de astăzi, care sunt cea mai bună dovadă a atmosferei mitingului de astăzi.