PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Fabrică de milioane de euro se deschide la Satu Mare (FOTO)

O unitate de producție de milioane de euro se va deschide, în cursul lunii martie, la Satu Mare. Este vorba despre GP Sofa, o investiție a unor oameni de afaceri italieni.

Odată ce noua unitate de producție va fi deschisă, capacitatea de producție a firmei se va dubla iar până în 2019 se va tripla.

„În luna martie, după transferul activităţii în noua fabrică, producţia noastră se va dubla, iar până în 2019 vom atinge o capacitate de producţie de 6.000 de canapele pe zi. Am finalizat brevetarea pentru întreaga gama de produse, care se vor fabrica în noua unitate de producţie GP Sofa de la Satu Mare”, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Sarkadi, marketing manager al companiei GP Sofa din Satu Mare.

Pentru construcţia acestei noi facilităţi de producţie, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului in­dustrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii, GP Sofa a investit în acest an 13 mil. euro. Finalizarea acestui proiect va duce la triplarea capacităţii de producţie a GP Sofa în următorii doi ani. Circa o mie de muncitori vor lucra în această nouă fabrică. 

Compania se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Ital­sofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.