PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Farmacie veterinară, amendată drastic de DSVSA. Alte amenzi

O farmacie din municipiul Satu Mare a fost amendată drastic de inspectori Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare pentru depozitare necorespunzătoare a produselor biologice de uz veterinar.

Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru PortalSM că farmacia cu pricina a avut la dispoziție 5 zile pentru a-și remedia problemele de acest gen constatate la primul control al inspectorilor sanitar veterinari. Când aceștia au revenit la farmacie s-a constatat că nu s-a făcut aproape nimic pentru a fi remediate acele deficiențe de depozitare, astfel că i s-a aplicat o amendă în valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, două magazine alimentare, unul din Satu Mare și unul din Beltiug, au fost amendate cu câte 600 de lei. Tot în cursul acestei săptămâni, un transportator de animale a fost sancționat cu 1.000 de lei pentru transportul de animale neidentificate, neînregistrate și neînsoțite de documente sanitare veterinare.