PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ITM: Cine vrea să muncească la Satu Mare, îşi găseşte loc

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare susţine că persoanele care vor să muncească îşi găsesc loc de muncă, problema fiind cu cei care nu vor. Patronii se plâng că nu îşi găsesc angajaţi  şi de cele mai multe ori lucrează în locul angaţilor mai multe luni, până îşi găsesc o persoane cât de cât potrivită, care să şi vrea să muncească.

Subiectul a fost dezbătut astăzi în şedinţa de astăzi a Comisiei de Dialog Social, inspectorul şef adjunct al ITM Satu Mare, Dan Alin, afirmând că agenţii se plâng că nu găsesc angajaţi.

“Agenţii economici se plâng că nu găsesc forţă de muncă, nu că n-ar fi loc, ar da de muncă la mai multe persoane, dar nu au forţă de muncă. Cel care are bar cu doi angajaţi se plânge că are anunţ în ziar de două luni şi stă el la lucru, spune că nu găseşte oameni care să vină să lucreze. Draxlmaier caută la ora actuală 700 – 800 de persoane să angajeze. Petnru cine vrea să muncească, este loc în Satu Mare, asta e părerea pe care o avem noi. Acum, dacă nu vor, asta e altceva”, a declarat adjunctul ITM.

Potrivit situaţiei prezentate, în mediul privat din judeţ sunt înregistrate 88.854 de persoane cu contracte de muncă la 8.693 de angajatori.