PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lucrările de reabilitare a drumurilor județene, reluate. Pe ce tronsoane se va lucra

Lucrările la Drumurile județene a căror reabilitare integrală sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor fi reluate în cel mai scurt timp posibil. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a afirmat astăzi că a fost dat deja ordinul de începere, de fapt de reîncepe a lucrărilor. 

”Am dat ordine de începere a lucrărilor, dar Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a trimis un comunicat prin care se arată că dacă temperatura nu urcă peste 10 grade Celsius, tehnic nu participă la faza determinantă. Noi am dat ordinele de începe, de continuare, a acestor lucrări. Condițiile meteo actuale nu permit executarea tuturor fazelor ce țin de modernizarea drumurilor”, a precizat președintele Pataki. 

În total, ar fi vorba despre aproximativ 250 km de drum județean. În principiu este vorba despre: DJ 108 L Tăşnad – Gelu – Mădăras; DJ 108G Supuru de Jos – Sechereşa;  DJ 108M Tăşnad – Berveni; DJ 193E Bârsăul de Sus – limită Maramureş; DJ 195F Potău – DN19F; DJ 195 B Acâş – Mihăieni,; DJ 195 B Craidorolţ – Mihăieni; DJ 195C Ady Endre – Căuaş şi DJ 195 Pir – limită judeţ Bihor. 

În ceea ce privește DJ 193A Satu Mare – Homorod- Răteşti, aici lucrările au început deja în zona Homoroade.