PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul pleacă în Coreea de Sud, Japonia şi China să “facă rost” de investitori

Primarul Kereskenyi Gabor a anunţat în şedinţa Consiliului Local de astăzi că pleacă în delegaţie oficială în Coreea de Sud şi Japonia, alături de mai mulți primari din țară care fac parte din Asociația Municipiilor din România.

Vizita este organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, care a fost contactat de ambasadele ţărilor respective de la Bucureşti.

Delegaţia va sta câte patru zile în Japonia, Coreea de Sud şi China, aceste ţări având interese economice cu România.

“Este un interes din partea acestor ţări din punct de vedere economic în primul rând pentru România şi oraşul nostru este printre oraşele vizate. Eu sper din tot sufletul că vom reuşi să facem rost şi de investitori care doresc să investească. Un deziderat al meu a fost să încercăm să aducem înapoi tinerii. Din păcate, la ora actuală, mai ales în sectorul IT şi high tech, nu sunt locuri de muncă bine plătite în municipiul Satu Mare, de aceea rămân tinerii noştri care sunt absolvenţi de facultățile de informatică preferă să rămână la Cluj sau la Timişoara sau la alte centre universitare din țară și din străinătate. În aceste ţări sunt nişte firme mari care ar putea să investească şi în România, şi dacă investesc în România de ce nu ar avea o posibilitate, o oportunitate să vină şi la Satu Mare?”, a afirmat primarul.