PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vicepremierul Shhaideh așteaptă un proiect serios pentru al treilea pod

Vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat azi, cu ocazia vizitei sale la Satu Mare, că așteaptă un proiect serios în ceea ce privește al treilea pod peste Someș. 

””Am fost abordată în legătură cu podul, dar nu numai de actualul primar. Permiteţi-mi să reaminesc că acest pod este în dorinţa şi memoria cetăţenilor municipiului Satu Mare cel puţin de când sunt eu în fostul guvern, a fost o dorinţă permanentă. Rugămintea mea a fost, şi nu numai pentru dl primar de la Satu Mare, şi astăzi am aut o discuţie cu toţi primarii judeţului, nu a fost o discuţie politică cu condiţionalităţi, şi nici nu va exista vreodată în legătură cu proiectele autorităţile locale, ca toată lumea să îşi pregătească documentaţiile. Proiectele nu se dau pe alianţe, finanţările se dau pe proiecte şi pe documentaţii tehnico economice pregătite. Eu sper că acest proiect este pregătit, are toate avizele , astfel încât el să fie contractat. Noi mai avem o săptămână până pe 17 martie, în care aşteptăm toate autortăţile locale, nu numai cele din judeţul Satu Mare, să îşi depună solicitările către ministerul Dezvoltării şi pe urmă urmează partea de analiză şi de prioritizare a acestor investiţii”, a arătat viceprim-ministrul.

De asemenea, Sevil Shhaideh a mai precizat că are convingerea că proiectul pentru acest pod este bine documentat. 

“Şansa este din partea autorităţii locale. Eu ştiu de acest pod de cinci ani. Fiecare conducere a dorit acest pod, înţeleg că este dorinţa tuturor cetăţenilor, primarii nu vin cu dorinţe personale, este foarte dorită această investiţie şi va uşura multe evenimente la nivelul municipiului dacă această investiţie se va realiza. Aştept din partea autorităţilor locale o fundamentare serioasă şi un proiect serios în acest sens. Adică să depăşin stadiul de dorinţă, de discuţii, şi cred că prin atitudinea pe care guvernul nostru a avut-o faţă de judeţul Satu Mare am dovedit că ştim să ne aplecăm asupra proiectelor serioase din judeţul dvs.””, a afirmat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.