PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aproape 340 de locuri în învățământul dual din județ. Opt agenți economici implicați

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a publicat, pe site-ul web www.satmar.ro , Broșura pentru admiterea în învățământul liceal și profesional, inclusiv dual. Materialul cuprinde informații referitoare la admiterea în clasa a IX-a și prezintă un ghid util în vederea orientării școlare, atât pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru părinții acestora. Broșura este editată de ISJ Satu Mare, în parteneriat cu CJRAE Satu Mare și va fi distribuită gratuit absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2016-2017.

În planul de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018, la nivelul județului Satu Mare, sunt cuprinse 119 clase a IX-a în învățământul de masă de stat, din care 80 clase învățământ liceal (39 clase filiera teoretică, 30 clase filiera tehnologică, 11 clase filiera vocațională) și 39 clase învățământ profesional cu durata de 3 ani. Pentru anul școlar 2017-2018, sunt deasemenea prevăzute 24 de locuri pentru învățământul profesional special.

Modificările legislative au făcut posibilă reconfigurarea învățământului profesional prin introducerea, începând cu anul școlar 2017-2018, a învățământului dual, cu următoarele caracteristici:

Din cele 39 clase de învățământ profesional cuprinse în oferta de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare, sunt oferite 12 clase de învățământ profesional dual, cu 338 de locuri și 8 operatori economici implicați, la următoarele unități de învățământ: