PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. A fost finalizată canalizarea la Odoreu. Locuitorii se pot racorda la reţea

 

Lucrările de realizare a canalizării în comuna Odoreu au fost finalizate, localnicii putând să se racordeze la reţeaua publică. Recepţia oficială a avut loc astăzi la sediul Primăriei Odoreu în prezenţa senatorului Turos Lorand, a deputatului Octavian Petric, a reprezentanţilor societăţii Apaserv, a tuturor firmelor implicate dar şi a consilierilor locali.

Primarul Dumitru Pop a anunţat că lucrările de canalizare sunt finalizate, dar firma executantă a mai primit un termen de 90 de zile pentru a aduce terenul unde au săpat la starea iniţială. Ba mai mult, potrivit directorului Apaserv, Dan Stegerean, firma are obigaţia, conform contractului, de a planta gazon pe suprafeţele respective.

“Lucrările tehnice sunt gata, dar rămân nişte obiecţiuni, şi anume refacerile. Cetăţenii comunei aşteaptă ca acolo unde s-a lucrat şi a rămas terenul nerefăcut, să se refacă la situaţia de dinainte. Pentru liniştea cetăţenilor pot să spun că comisia de recepie lasă o listă cu toate obiecţiunile care trebuie făcute şi un termen de 90 de zile. Cetăţenii localităţii se pot racorda. Cel mai simplu este să se apuce să se racordeze iar atunci când sunt gata cu lucrările să raporteze acest lucru prin semnarea unui contract cu Apaserv”, a declarat Dumitru Pop.

Edilul a amintit că au fost străzi unde săpăturile s-au făcut chiar şi de trei ori, acesta fiind un semn că nu s-au acceptat decât lucrări de calitate.

Lucrările din Odoreu au constat în contruirea unei reţele de 17,8 km de canalizare şi 1.250 de cămine de racordare, construirea a patru staţii de pompare a apei uzate şi a 3,8 km de conductă sub presiune. Valoarea proiectului a fost de 9,4 milioane lei, fără TVA, fiind voba de fonduri europene.