PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Lanț uman la Satu Mare. Săptămâna Europeană a Tineretului

Zeci de tineri de la mai multe licee din municipiul Satu Mare au format astăzi un lanț uman în Parcul libertății, fiind marcată astfel „Săptămâna Europeană a Tineretului”. Evenimentul a avut ca scop  susținerea ideii de Europă incluzivă și diversă.

Am dorit să organizăm această acțiune la noi în oraș în această zi pentru a arăta elevilor sătmăreni și lumii că putem transmite și noi un mesaj de solidaritate și să sprijinim idea unei Europe incluzive și diverse”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor, Patrik Nici.

Acțiunea din Satu Mare de județ a avut loc la ora 14.15, în Parcul din Piața Libertății. Activitatea s-a desfășurat concomitent și la Obeliscul din Negrești-Oaș, în Carei dar și în Supur.

În cadrul acțiunii, fiecare tânăr i-a transmis celui pe care îl ținea de mână un mesaj de solidaritate, de pace. Apoi, elevii și-au expus mesajele pe două panouri amplasate lângă statuia lui Vasile Lucaciu din Parcul Central.

În România, „Săptămâna Europeană a Tineretului”, este marcată în perioada 8-14 mai sub egida solidarității și angajării sociale a tinerilor. Acțiunea a fost organizată de Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare și coordonată de prof. Alina Horincar.