PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Motociclistul accidentat la Tei, ținut 10 ore la UPU. Mori cu zile la Urgențe

Mori cu zile la Urgențe sau cel puțin aceasta este concluzia trasă de aparținătorii unui pacient, victimă a unui accident de circulație, care a stat mai bine de zece ore la UPU Satu Mare.

Un tânăr de 28 de ani a ajuns ieri, în jurul orei 15.00, la Urgențe, fiind victima unui accident de circulație produs la pe bulevardul Lucian Blaga, la intrarea în parcarea de la Tei. Este vorba despre motociclistul accidentat de o tânără șoferiță care nu i-a acordat prioritate.

În urma impactului, motociclistul a suferit mai multe leziuni și a fost transportat de o ambulanță SMURD la Urgențe în jurul orei 15.00. A ieșit de aici la ora 1, aducă după 10 ore, și asta după ce a semnat o declarație pe proprie răspundere.

Persoane apropiate victimei au declarat, pentru PortalSM, că ” mori cu zile la Urgențe ” în Satu Mare. De asemenea, au descris cum trece timpul dincoace de ușile sălilor de tratament, în sala de așteptare, unde nimeni nu oferă nicio informație.

”El a ajuns la Urgențe la ora 15.00. Când am ajuns noi, la ora 18.00, abia atunci fusese cusut la genunchi. Am așteptat pe hol dar nimeni nu ne-a spus nimic ce se întâmplă cu pacientul. Abia pe la ora 20 a fost lăsată soția sa să intre înăuntru dar numai pentru 5 minute. Abia atunci i s-a spus că are un deget fracturat, că a fost cusut la picior și că are multiple răni ușoare (julituri). 

I s-a făcut și un computer tomograf, dar undeva pe la ora 0.20 i s-a spus pacientului că trebuie să repete tomografia, dar fără să i se spună motivul. Era infernal. A fost doar un singur medic de gardă care efectiv nu avea cum să facă față la atât de mulți pacienți. Fiind lăsat singur pe pat, aiurea, pe la ora 1 noaptea i-a ceru medicului să-l lase acasă și a semnat în acest sens un act pe propria răspundere. Oricum, nimeni nu-i mai făcea nimic și cine știe cât ar mai fi stat acolo.

Undeva în jurul orei 22.10 a venit polițistul care a adus actele victimei și care a mai spus că șoferița s-a ales cu dosar penal, iar cercetările vor continua în funcție de numărul de zile de spitalizare și de concluziile trase de medicii legiști.
Este incredibil ce se întâmplă la Urgențe. Mori cu zile, efectiv. Mi se pare inuman să stai 10 ore la Urgențe cu un astfel de caz și să nu ți se facă aproape nimic în tot acest timp”, ne mai spun apropiații motociclistului accidentat.