PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mesaj către hateri și miștocari. De unde vreți să începem, băi?

Am primit pe adresa redactiei o opinie cu privire la candidatura municipiului Satu Mare la Capitala Culturală a Tineretului, pe care o redăm în continuare. Autorul a dorit să rămână anonim, cu menţiunea că nu are nicio legătură cu Primăria sau SamStudia.

Am citit comentariile și m-am uimit. Știrea cu privire la candidatura municipiului Satu Mare la Capitala Culturală a Tineretului a stârnit reacţii de-a dreptul incredibil. Ca să lămurim din start: nu fac politica, n-am votat nici cu UDMR-ul.

Așadar, avem un oraș unde “nu se întâmplă nimic”. (Ba se mai întâmplă, dar nu cum am vrea noi). Nişte tineri, cei de la SamStudia (pe care îi cunosc foarte puţin), s-au apucat să mai mişte nişte lucruri. Au găsit o oarecare deschidere la Primărie, şi rezultatul e că Satu Mare candidează în această competiţie.

Care sunt şansele reale? Foarte aproape de zero, sau chiar zero.

Ce am înţeles eu din această mişcare? Parcă în sfârşit se naşte la Satu Mare un oarecare spirit pentru tineret. Sunt câţiva care încearcă să mai facă una alta, riscă (sau nu sunt conştienţi că riscă) să se facă de râs cu acţiunile lor, dar în acelaşi timp au şansa să arate că au învăţat ceva pe unde au umblat şi sunt în stare de ceva.

Deci, nu contează să câştigi, ci să participi, să antrenezi o mişcare, să cultivi un spirit.

Este cât se poate de clar că e nevoie de revigorare a vieţii în Satu Mare.

Întrebarea este: noi toţi ce facem? Stăm? Comentăm? Râdem de ei? Facem pe haterii? Pe miştocarii?

Aşadar, stăm şi ne plângem, îi desfiinţăm, sau le transmitem măcar o idee, un sprijin, un like, o critică? Dacă se descurajează şi ei, cine se înhamă la un alt restart? N-or fi buni ăştia cu ideile lor, aduceţi alţii?

Până la urmă, mi-e indiferent cum îi cheamă, că au în nume litere precum k, z, y sau ă, ş, ţ…

În concluzie, întrebarea mea către hateri şi miştocari este: De unde vreţi să începem, băi?