PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO&FOTO. Tragedie fără margini în Livada. Două surori și copiii lor, morți în accident

Tragedie fără margini astăzi la Livada. Două surori și cei doi copii ai lor și-au pierdut viața în urma teribilului accident care a avut loc astăzi în afara orașului Livada.

Potrivit informațiilor obținute de PortalSM la fața locului, cele patru victime sunt două surori și copiii lor. La volanul autoturismului Honda, înmatriculat în Ungaria, se afla o femeie de 34-35 de ani, cu domiciliul în țara vecină. Aceasta venise, alături de fiul ei de 5 ani, la sora sa, de 44 de ani, din Livada.

În circumstanțe încă nedeslușite de polițiști, cele trei persoane se aflau în autoturismul Honda, alături de un tânăr de 18 ani, fiul femeii de 44 de ani din Livada. Deci, practic, se aflau două surori (35 și 44 de ani) și doi verișori, copiii acestora (de 5, respectiv 18 ani). Se pare că cei patru se întorceau sau mergeau (polițiștii nu au reușit să stabilească direcția în care se deplasau) spre un loc de îmbăiere deoarece toți cei patru avea costume de baie pe ei.

La un moment dat, în condiții neelucidate de polițiști, mașina în care se aflau cei patru s-a izbit violent de un autoturism SUV Mercedes, la volanul căreia se afla un tânăr de 21 de ani din Dara. Impactul a fost nimicitor. Cele două surori au murit aproape instantaneu, fiind încarcerate. La scurt timp a decedat și tânărul de 18 ani. Copilul de 5 ani s-a mai luptat pentru viaţa lui. Chiar un elicopter SMURD a venit la locul accidentului pentru a-l prelua și transporta la Cluj, însă acesta a decedat.

Tânărul care se afla la volanul autoturismului Mercedes a fost transportat la Urgențe cu răni destul de grave. Cu toate acestea, unul dintre ambulanțieri susține că acesta nu ar fi fost atât de grav rănit.

”Șoferul din cealaltă mașină era pe marginea drumului când am ajuns noi aici. S-a tot văietat, dar când a văzut că la fața loculului ajung mai multe mașini, autospecială, atunci a căzut”, a declarat pentru PortalSM șoferul primei ambulanțe care a ajuns la locului accidentului.

Polițiștii fac cercetări și măsurători, dar încă nu au reușit să stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul. Nu se cunosc, deocamdată, nici direcțiile în care se deplasau cele două autoturisme implicate în cumplita tragedie.

Plan roșu de intervenție

Gravitatea evenimentului a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, punându-se în aplicare etapa I a acestuia, la ordinul inspectorului şef al ISU Satu Mare.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu alte trei ambulanţe din cadrul serviciului de ambulanţă judeţean (S.A.J. Satu Mare).

Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma coliziunii a două autoturisme, au rezultat cinci victime dintre care trei persoane încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Vivtimele încarcerate au fost extrase din autoturism, însă prezentau lenziuni incompatibile cu viaţa, personalul medical fiind nevoit să le declare decedate.

Din nefericire, un copil în vârstă de aproximativ cinci ani, care se afla în stop cardio respirator la momentul sosirii pompierilor, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu a supravieţuit.

Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celeilalte victime, aceasta, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.